Jó reggelt! - 2021.01.27.

 Máris a hét közepét kezdjük el, miközben januárnak az utolsó napjait élvezhetjük. Az éjszaka folyamán kissé havazott. Boldog névnapot minden Angelikának.

Lássuk mi minden történt a mai napon:


Születések:

-1934

Ezen a napon született George Follmer amerikai autóversenyző. Az 1970-es évek egyik legsikeresebb amerikai versenyzője. Számos sorozatban indult, nagyon szép sikereket elérve. Köztük USAC Championship Car, Indianapolis 500, Forma 1, SCCA Road Racing bajnokság, NASCAR és Le Mans. 1999-ben felvették az Amerikai Autósport hírességek csarnokába, 2019-ben az SCCA hírességek csarnokába is. 2014-ben a Saleen limitált darabszámú Mustang kollekciót adott ki a nevével.

-1994

A spanyol Alex Riberas is ezen a napon született. 2006-ban gokartozással kezdte a pályafutását, majd 2010-ben debütált az együléses sorozatban, a Formula Renault-ban. 2013-tól a túra autók felé vette az irányt. Porsche kupában szerepelt eredményesen. Valamint több hosszútávú versenyen indult azóta.

Halálozások:

-2002

John James ezen a napon távozott közülünk. A brit autóversenyző hazájában indult egyszer hivatalos Forma 1-es futamon, ezen kívül többször is a bajnokság keretein kívüli futamon vett részt. Egyetlen hivatalos versenyén egy Maserati 4CLT/48-cal indult ahol a hűtő meghibásodása miatt nem ért célba.

Sportesemények:

-1974

A brazil nagydíj volt a szezon második futama. Emerson Fittipaldi nyerte meg a McLaren-Forddal, mögötte a svájci Clay Regazzoni futott be 14 másodperccel lemardva, míg harmadikként Jacky Ickx látta meg a kockás zászlót egy körös lemaradásban.

Rajtlista

Végeredmény

-1980

A brazil nagydíj volt a szezon második futama. René Arnoux lett az első a Renault színeiben, másodikként Elio de Angelis-t intették le a Lotus-Forddal majdnem 22 másodperccel lemaradva, harmadikként pedig Alan Jones futott be a Williams-Forddal több mint egy perccel utánunk.

Rajtlista

Végeredmény

Ha pedig tetszik a blog, iratkozzatok fel jobb oldalon a rendszeres olvasók közé.

Megjegyzések