Élménybeszámoló: Szentkirályszabadjai látogatás

Rövid időn belül ez volt a harmadik hely, ahol jártunk. Ide is jó ideje elakartam már jutni, de valahogy sehogy se jött össze. Vagy az időjárás, vagy valami más program, mindig keresztül húzta a terveket. Szakadó esőben ugye nem szívesen boklászik az ember ennyire kihalt helyeken.
De most szombaton végre minden összeállt, és így irány a helyszín egy kisebb társasággal.

Népszerű helyszín, azt tudtam róla, de az hogy ennyi ember látogatja folyamatosan azt azért nem gondoltam. Folyamatosan jöttek mentek a látogatók mindenféle. Egyik épületből ki, a másikba be. 
Mi a régi iskola mellett álltunk meg az autókkal, így ott is kezdtünk neki. Végigjárva az épületet elképesztően durva mértékben van szétverve, valamint magára hagyva minden. A földön végig régi filmek hevertek, amik már az idő miatt megsemmisültek. A tető beszakadva, és a természet lassan visszaveszi ami az övé. Páfránnyok növekednek a maradék tető védelme alatt, mindenféle.
A következő ház ahova bementünk egy lakó ház lehetett, az ablakok már csak nyomokban voltak meg, és itt vettük észre a régi hangárokat is hogy oda lehet jutni. Így elég hamar abban az iranyba kezdtünk el sétálni. Közben mindenféle airsoftosok nyomait lehetett látni, mindenféle BB golyók, hang és villanó gránátok maradéka hevert. 

A hangárokhoz valóban nem volt nehéz odajutni. De a legtöbb ajtó levolt zárva, drótozva, hegesztve, így mondhatni nagyon sokára tudtunk csak bejutni mire találtuk egy bejáratot. Érdekes volt megfigyelni, hogy az ajtókat már utólag építették be, még látszanak a régi sín rendszerek az eredeti ajtónak. Valamint a tetőszerkezet valójában nem lemez, vagy valami hasonló anyag, hanem acélhuzallal erősített, betonnal kiöntött tégla.
Tovább haladva rengeteg régi rámpát és alvázmosót láttunk. De innentől kezdve a növényzet már utunkat állta, így visszafordultunk a lakóházak felé. Ott sok mindent már nem lehetett látni, csak a rombolás és pusztítás nyomait.
A színház kialakítása volt számomra nagyon érdekes, a galéria szögletes elrendezése miatt. 

Összeségében egy nagyon szép hely lehetett ez fénykorában. Ki az aki járt már itt? Mi a véleményetek róla?

Idővel majd egy komolyabb utánajárás után, megírom a hely történetét is. 

Megjegyzések