Élménybeszámoló: Római fürdő

A vasárnapi nap erre a kis túrára volt szentelve. Akkor még nem is sejtettem, hogy ez a nap se lesz egyszerű. Bár az utóbbi időben kezdek hozzászokni, hogy dolgok nem mennek simán, és egy plusz csavart mindig kapnak. Az élet most se volt unalmas számunkra, hiszen mikor megérkeztünk Bakonynánán az alsó parkolóhoz akkor mondták hogy van ám fent is parkoló, és hogy ne kelljen annyit sétálni a hidegben álljunk meg inkább ott. Én meg helyismeret nélkül lazán beleegyeztem. Amit egyikünk se tudott az az hogy a felső parkoló környéke vastagon letaposott jéggé alakult hó volt.


Tippelhettek ki volt az, aki parkoláskor azonnal az árokban volt első kerekeivel. Persze hogy én.....
Szerencsére rögtön ott termett pár turista, akik segítettek kitolni,miközben az autó szőnyegei biztosítottak tapadást az első kerekeknek. Ezúton is nagyon szépen köszönöm nekik ha esetleg olvassák!


A Római fürdő vízesésig egész hamar eljutottunk apró megcsúszásokkal, mert bár vékony hóréteg borított mindent,alatta előfordultak helyenként jégfoltok is, ami egy-egy emelkedőn vagy éppen lejtőn rendkívül "vicces" szituációkat tudott produkálni, de szerencsére esés nélkül. 
A vízesésnél aztán jött a szokásos népszerű helyeknek az átka, kis millióan 3 négyzetméter helyen, így viszonylag sok időbe telt mire letudtam rendesen fotózni a vízesést az elképzeléseim szerint,anélkül hogy valaki vagy valami ne lógjon bele.


Sokat nem tudtunk maradni mert a hideg mondhatni hamar kezdett átjárni minket, így kellemes hangulatban a parkoló felé vettük az irányt csúszkálva. Megnéztük még a pihenőket visszafelé, pár kép még készült ott is (a teljes album a facebook oldalalom elérhető). 
1

A nap végén még érdekességként érdemes megemlíteni hogy találkoztunk Kroneraff Istvánnal, vagy ahogy a legtöbben ismeritek a Becsületesnepperrel. Mostanában sikerül vele lépten nyomon összefutni. 

Ti jártatok már itt? Melyik rész tetszett a legjobban nektek? Kommentben mondjátok el nyugodtan.

Ha pedig tetszik a blog, iratkozzatok fel jobb oldalon a rendszeres olvasók közé.

Megjegyzések