Mindenki is fotózni kezd...

Szeretném azonnal, és kétséget kizáróan kijelenteni hogy nem vagyok fotós. Csak szeretek alkotni, amikor és ahol csak lehet, vagy éppen kedvem tartja. Nem vagyok profi, és ahhoz még mocskosul sokat kell tanulnom sok mindenről, de ez is tervben, illetve egész pontosan folyamatban, hiszen szeptemberben kezdem a szakma tanulását.

De szerencsére sokan segítenek valamilyen módon mindig, hol egy apró tanács, egy vélemény, vagy egy kritika (érkezhetne azért több is) valamint sok szakmai segítség érkezik főleg Bertók Gábortól és Oláh Emesétől (OBT Rallye Media) és Joó Gábortól (Joó Fotó ), amit ezúton is köszönök nekik.
De térjünk is rá a mai poszt lényegére. Az utóbbi hetekben gombamód elkezdtek szaporodni a fotósoldalak Facebook-on, amivel az ég világon semmi gond nincs. 
DE
Srácok, lányok csináljátok nyugodtan, örülök hogy egyre több ember szereti meg a fotózás eme műfaját. De legyen egy kis igényesség a dologban. Én se tudok sokmindent, mégis homályos, bemozdult, félbevágott, pokoli sötét képek kerülnek ki sok helyről, mert abban a hitben van sok ember hogy megveszi a tükörreflexes vagy MILC gépet kiscsilliárdért és máris fotós. Ez azért nem így van. És akkor még ne is beszéljünk azokról akik szerint elég egy Huawei S20 XS Pro Redmi Ultra telefon és az AI segítségével máris lealáz bárkit is.

Ez pont az a hobby és szakma amiről beszélni kellene, segíteni valahogy egymást, de sokszor se a kép alá írt komment nem segítség, hiszen az hogy ez szar, nem igazán mutat rá arra hogy pontosan mi is a gond. Illetve ha ne adj isten értelmes és hasznos kritika jön (sajnos tényleg kevés az ilyen) az alkotó reakciója nagyon rossz, mert mégis hogy merik egy egész csoport előtt kijelenteni a kép/képek hibáit.
Pedig pont ezekből a beszélgetésekből lehetne rengeteget tanulni mindenkinek, és egy igazán jó közösséget alkotni, hiszen esemény és lehetőség van bőven. Igény meg főleg van szép képekre. 
De sokaknak sajnos csak a like-ok lebegnek a szeme előtt. Remélem hogy esetleg eme kis bejegyzés alapján elindul esetleg valami kommunikáció köztetek, fejlődésnek indul az egész folyamat. Hiszen fotózni jó, és mindenkinek megvan a maga stílusa, és látásmódja. Ettől szép ez az egész, vagy legalábbis lenne... 

Megjegyzések