Legális versenyzés Győrben?

Érdekes elképzelés látott napvilágot az elmúlt napokban. Valki, vagy valakik azt szeretnék elérni, hogy valamilyen legális formában Győrben lehessen versenyezni, vagy legalábbis gyorsulni.

Az ötlet mindenképpen támogatandó, hiszen 20 kilométeres körzetben nincs semmi ilyesmi lehetőség, legközelebb a Rábaring van versenyzésre, gyorsulni pedig egészen Fertőszentmiklósig kell menni, ami ritkán van, és távol is van a várostól. 
És hogy mik a lehetőségek ilyen szempontból?
Jó kérdés, van több is, de kicsi az esélye hogy bármennyire is rábólint a városvezetése. 

-Áruházi parkoló :
Ötletnek nem rossz, de ha klasszikus gyorsulást vesszük alapul, akkor nincs akkora parkoló, ahol normálisan meglehetne rendezni, plusz a legtöbb tele van fekvőrendőrrel. 

-Lezárni egy útszakaszt, félreeső helyen:
Ebben nagyon is sok lehetőség van, de akkor is kérdéses hogy ki vállalja a szervezést, vagy ha történik valami gond, a felelősséget. Ilyen szempontból nekem helyre a tippem az állatkert mögötti út. Pár éve csinálták, jó minőségű, és nagyonis kiesik a városból, hogy ne zavarjon senkit. Valamint elég alacsony forgalmú ahhoz, hogy ne okozzon fennakadást a lezárás. 

-Rábaring:
Szintén mondhatni hogy remek ötlet, de... 
Pályabérlés, odajutás elég költséges, és sok szempontból nem egyszerű, másrészt a pálya állapot se az a tükörsima gyorsulni. Rallyra és szlalomra viszont tökéletes, és rendeznek is ott rendszeresen.

-Építeni egy pályát :
Ez lenne a legjobb megoldás, de rengeteg pénz, és idő. Valamint kérdés hogy hova lehetne, meg ki üzemeltetné.

A városnak mindenképpen jól jönne, pokoli nagy igény van rá. Kérdés hogy vajon megmerik e lépni valamelyik lehetőséget?

Nektek mi a véleményetek a dologról? Kommentben mondjátok el nyugodtan 😉

Megjegyzések