Miért jó, és miért nem a Facebook?

A Facebook alapvetően egy tök jó dolog.... lenne. Vannak ismerősök rajta, lehet beszélgetni, mindenre is van már legalább 10 csoport (de komolyan, a hogyan tegyünk teknőspáncélba 357-es Hemire is tuti van valami eldugott csoport 😁) lehet csinálni oldalt, és vilagismeretségre is akar szert tenni, és még kismillió egyéb remek lehetőség van az oldalon.

DE.....van egy nagyon súlyos de.
Az oldal mögött dolgozik egy algoritmus, ami ha úgy "dönt" hogy azaz adott tartalom téged nem érdekel, akkor ha meggebedek szinte, akkor se fogod látni jó eséllyel. Ha csak külön fel nem keresed az oldalt. De tényleg, hiába kedveled az oldalt, követed, esetleg lelkes rajongója vagy, vagy akár moderátor, esetleg admin, ha a rendszer úgy döntött hogy nem érdekel akkor kész vége van.
Sajnos emiatt, úgymond egy véleménybuborékba zár az oldal. És pont ezért pokolian nehéz elkezdeni valami újat az oldalon. Például ezt a blogot....
Átlagosan egy albumot 5000 és 10000 közötti embercsoport látja, ellenben a blogot, Patreon dolgokat, Instagrammal kapcsolatos posztokat és egyéb linkeket, jó ha 1000 ember.

A téma egyébként úgy került elő hogy kollégám mondta, hogy milyen könnyű nekem, hiszen itt az oldal amit több mint 7000-en követtek már (amit nagyon szépen köszönök), és így pikk pakk sikeres youtuber lehetek....

Na persze... Álmainkban maximum. Jól hangzik a 7000 ember, de egyrészt, nem akarok youtuber lenni (pokoli nehéz legtöbbször amennyi stresszt el kell viselni), másrészt az csak egy szám. A valódi aktivitás az algoritmus "hangulatától" és a témától függ.
Szeretnék YouTubeon közvetíteni élőben rallyt Facebook helyett. Volt is erre próbálkozás hogx legyen meg a csatornán az 1000 feliratozó.... De nem igazán volt eredményes a poszt sose.... Pedig sok nem is hiányzik hozzá. 
De emlithetném a blogra való feliratozást is akár.... Sikeresen 2 ember eddig 😅

Mint egy régebbi cikkben írtam ahol azon gondolkodtam, hogy van e még valami értelme a mai vilagban weboldalaknak... Az emberek nem kattitanak át másik oldalra egyrészt, másrészről meg nem is látják a posztot.

Így nagyon nehéz beindítani bármit is, ami nem a Facebookhoz köthető.
Nektek mi a véleményetek erről? Kommentben mondjátok el nyugodtan 😉

Megjegyzések